lokale tijd in Suriname
Documenten
Paspoort
Uw paspoort moet bij aankomst in Suriname minimaal nog zes maanden geldig zijn. Ook dienen er twee lege pagina’s beschikbaar te zijn voor de toeristenkaart (zie hieronder) en stempels die u bij aankomst en vertrek in Suriname van de douane ontvangt. Let goed
op dat de naam op uw ticket precies overeenkomt met de naam in
uw paspoort.

Toeristenkaart
De toeristenkaart is vanaf nu online verkrijgbaar. Hiermee zal een einde komen aan de bezoeken aan onder andere het Surinaamse consulaat, het loket op Schiphol of de immigratiepost op Zanderij.

De E-toeristenkaart kunt u aanvragen op:
www.suriname.vfsevisa.com.
Dit is een nieuwe website, die in opdracht van het Surinaamse ministerie van Buitenlandse Zaken in het leven is geroepen.

De toeristenkaart is 90 dagen geldig en geeft slechts eenmalig toegang tot Suriname. Gaat u tijdens uw reis een keer de grens over, dan moet u een nieuwe toeristenkaart kopen.

Rijbewijs en Internationaal rijbewijs
Om in Suriname auto te rijden bent u verplicht een internationaal rijbewijs te hebben. Deze is te verkrijgen via de ANWB en moet voorzien zijn van een pasfoto. U kunt altijd een internationaal
rijbewijs aanvragen. Dit is klaar terwijl u wacht met een geldigheidsduur van 1 jaar.

Verblijf langer dan 30 dagen
Wilt u langer dan 30 dagen blijven dan moet u zich binnen 8 dagen na aankomst melden bij de vreemdelingendienst. U hebt hiervoor uw paspoort en uw ticket nodig. U krijgt dan in uw paspoort een stempel om langer in Suriname te verblijven. Door drukte kan het even duren voor u geholpen wordt, neem hiervoor de tijd.

De vreemdelingendienst is gevestigd in het gebouw van Openbare Werken en maandag t/m vrijdag van 09:00 uur tot 14:00 uur geopend.

Adresgegevens:
Vreemdelingendienst
de Dr. Lachmonstraat 167
Paramaribo
Tel: 00597-403101

Verblijf langer dan 3 maanden
Indien u langer dan 3 maanden in Suriname wilt verblijven dient u een machtiging voor kort verblijft, een zogenaamde MKV, aan te vragen. Voor informatie kunt u kijken op de website van het consulaat.
www.consulaatsuriname.nl

Vaccinatieboekje
Voor het reizen naar Suriname worden enkele vaccinaties aanbevolen (zie ook bij reizen, vaccinaties en uw huisapotheek). Als u vaccinaties nodig heeft dan krijgt u hiervan een inentingsbewijs mee. Het is verstandig deze mee te nemen op reis. Ook wanneer u voor een eerdere reis al bent gevaccineerd is het verstandig het vaccinatieboekje mee te nemen.
Disclaimer Webdesign by MSS